Следвайте ни

Кметът: Не одобрявам секирата за спортния календар

Според Добри Беливанов съветници настояли да се редуцират парите и за вече проведени състезания

viber icon

Че няма да одобри орязването на средствата от спортния календар, заяви в поредното си писмо до медите кметът на Хасково Добри Беливанов днес. Предстои разглеждането на бюджета от Общинския съвет утре.  

"Настояването за намаление на средствата за спортен календар на общината е изключително недалновидно", ​заяви Беливанов. Той ​предупреди, че има риск  за провеждането на почти всички спортни събития в града.

На заседание на Комисията по бюджет и финанси на местни парламент в началото на тази седмица ​съветниците прекроиха предложения от администрацията проектобюджет за 2019 година. Те намалиха предвидените за спортния календар  средства със 70 000 лв. - от 150 000 на 80 000 лева ​и увеличиха субсидията за клубовете за развитие на детско-юношеския спорт със 100 000 лв. от 200 000 на 300 000 лева. С 30 000 лв. бе орязан и културният календар.

На заседание на смесена комисия от местната администрация и от общински съветници в сряда съответно  бе  "редактиран" и самият спортен календар.

Според кмета съветници са настояли да ​се редуцират даже парите за вече проведени състезания. Петимата представители на администрацията в 10-членната комисия са разписали с "особено мнение" протокола от заседанието.

Така според новите разчети за Международния турнир по художествена гимнастика, например, ще бъде подпомогнат с 3000 вместо с първоначално предвидените 5000 лева.

"Така голямата част от децата и младежите на Хасково няма да имат възможност да се докоснат до спорта отблизо, да могат да се "запалят" и те като връстниците си и да искат да спортуват", ​декларира Беливанов. " С орязяния по този начин спортен календар хасковските отбори се лишават от домакинства и не е нормално пряката общинска субсидия за частните спортни клубове да е по-висока от средствата за общинския спортен календар", гласи становището на кмета.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Как ви се отразява извънредното положение?