Следвайте ни

Кметството дава 1200 трикольора на децата от градините в Димитровград

viber icon

Нова патриотична инициатива от кампанията "Обичам България" с поглед към най-малките жители стартира община Димитровград, съобщиха от кметството. 

Всеки малчуган в детските градини ще получи за Националния празник хартиено флагче с българския трикольор.

Така ще бъде разширена 11-годишната кампания. Общо 1200 знаменца ще бъдат раздадени в забавачките днес. Гражданите, които ползват административни услуги в общината пък, ще получат българското знаме в размери 70/90 см. Флаговете ще се раздават в общинския център за услуги и информация на гражданите и в касовия салон на отдел "Приходи", уточниха от общината. На сградата на кметството ще бъде спуснат 30 метров трибагреник.

От общината припомнят, че през годините инициативата обхвана училища, детски градини, читалища и пенсионерски клубове и сега във всяка класна стая в училищата в община Димитровград и в детските градини има българско знаме.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?