Следвайте ни

Кметът за протеста за Ямача : С протестиращите съм 

viber icon

Подкрепям недоволството и съм на страната на протестиращите. Така кметът на Хасково Станислав Дечев коментира дал ли е разрешение за свикания  в четвъртък протест „Да спасим парк Ямача“. Има разрешение от 18 часа на пл. „Свобода“, каза той. 

Припомняме, че брожението започна след като терен на Ямача бе ограден за застрояване, изсечени са и дървета. Районът около т.нар помощни игрища до стадиона и самите те, са продадени преди 20-на години.  Това е бивша държавна собственост, върху която може да се издигне цял квартал. Случайно или не, но подготовката започна по време на извънредното положение, когато паркът бе забранен за посещения.

На пл. „Свобода“ в четвъртък се очакват поне 1000 души, хора от различни организации. Те настояват строителството да спре, а сделките сключени преди години да бъдат проверени. Ямача, заедно с парк „Кенана“  са белите дробове на Хасково.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?