Следвайте ни

Кметът освободи шефа на бирниците в Хасково

viber icon

Кметът на община Хасково Станислав Дечев освободи днес шефа на Общинска данъчна дирекция Румен Тинчев. Считано от понеделник, 24 февруари, Румен Тинчев няма да заема поста в приходната дирекция на община Хасково. Това съобщиха от местната администрация.

"Бил е готов да си тръгне, това стана ясно при срещата между Тинчев и градоначалника днес", коментираха запознати със ситуацията. Разговорът между двамата станал 2 дни след като данъчният директор се върнал от болничен и след като днес кметът се върнал от отпуск.

Официално от местната администрация не уточниха дали Румен Тинчев си е тръгнал доброволно или е бил уволнен. 

Че ще задуха вятър на промяната за директора, стана ясно миналия четвъртък. Тогава кметът Станислав Дечев обяви, че ще подаде сигнал до икономическа полиция и прокуратура за грешно изчислена такса смет. Според него по този начин общината е изгубила .

Дечев изнесе факти, че между 100 и 150 фирми, ​които се помещават ​основно в приватизирани сгради, не са плащали в продължение на 9 години такса битови отпадъци, изчислена на база отчетната стойност на имота, а не върху данъчната, както повелява закон​ът.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?