Следвайте ни

Кметът на Хасково оттегли докладната за ТИЦ

Държа да се мотивирам лично пред общинския съвет, защо искам сливането му, обясни Станислав Дечев

viber icon

Кметът на Хасково Станислав Дечев оттегли 2 от докладните си за днешното заседание на общинския съвет Те са за преобразуванията на Туристическия информационен център (ТИЦ)  и на Детската градина по изкуствата.

"Понеже съм под карантина, не можех да присъствам на днешното заседание, реших да оттегля докладната за вливането на ТИЦ към Общинското предприятие "Спорт и отдих". Ще я внеса за следващото заседание на местния парламент. Държа да се мотивирам лично пред съветниците за оптимизацията. С реформата двете структури ще работят взаимно по-добре", коментира Дечев 

Предложението на кмета за Детската градина по изкуствата пък беше тя да се влее в Детска градина №18 "Осми март". ​Мотивът е, че от години сградата на първата от цитираните забавачки е опасна. Това са констатирали и последните проверки на пожарната и РЗИ.

Родители на деца се обявиха против в петиция.  Станислав Дечев обяви още вчера ​обясни, че ще си оттегли докладната и ще се търси вариант да не останат без работа няколко ​учители, а и родителите да заявят дали искат да се преместят в новата градина.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?