112

Кметът на Хасково иска споразумение с АПИ за околовръстни пътища

Споразумение за сътрудничество за изграждане на югоизточен и югозападен обход на Хасково да сключи общината с Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Предложението до местния парламент е внесено от кмета Станислав Дечев за предстоящото на 25 ноември заседание.

Вече било обсъдено сформирането на партньорство за кандидатстване за финансиране в рамките на новата Програма „Развитие на Регионите“ 2021 – 2027 г. Това станало на работна среща между местната администрация и АПИ.  Хасково е една от 40-те градски общини, които ще бъдат подпомогнати. Отделно изграждането на обходните пътища е включено в Плана за интегрирано развитие на общината 2021 – 2027 г.

„Споразумението между общината и АПИ ще уреди подготовката на инвестиционния проект във фаза „идеен проект“, който да послужи за кандидатстване за финансиране“, пише в докладната записка.

Огромна част от трафика на товарни автомобили в момента реално преминава през града. Освен до затруднения за останалите шофьори, това води и до замърсяване на въздуха. За да се затвори околовръстният пръстен на града, е необходимо да се изнесе движението от пътя Хасково – Кърджали от участъка, съвпадащ с булевард „Освобождение“ извън града и да се свърже с югозападна дъга към шосето Хасково – Минерални бани, обосновава се Дечев.

В момента трафикът за Минерални бани прминава през булевардите „Раковски“, „Съединение“, „България“, улиците „Руен“, „Банска“, булевард „Никола Радев“ и улица „Хасковска“ в квартал „Болярово“. Целият трафик в посока Минерални бани и обратно в трите направления Кърджали, Свиленград и Димитровград също върви през центъра на Хасково.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
АНГЕЛОВ

АНГЕЛОВ

18.11.2022 | 10:27

ГН. КМЕТЕ , КАКВО ИЗОБЩО Е НА РЕД В ТОВА ХАСКОВО ? НА УЛ . БАДЕМА ДНЕС ОТНОВО КОЛКОЧИ ВОДА , ЗНАЧИ ЩЕ СЕ КОПА И ПАК ЩЕ СЕ СПИРА ВОДАТА ! МЕЖДУ ДРУГОТО ДОБРЕ , ЧЕ ТЕЧЕ ЗАЩОТО ЩЕ НИ ИЗМИЯТ УЛИЦАТА НА КУКОВО ЛЯТО ! А ЦЕНАТА ХВЪРЧИ В КОСМОСА , СЪСТЕЗАВАМЕ СЕ С НАСА ! КОГА НАЙ - ПОСЛЕ ЩЕ СЕ НАЯДЕТЕ И ЩЕ ПРАВИТЕ ТОВА КОЕТО ТРЯБВА И КОГАТО ТРЯБВА БЕ ? ДУПКА ДО ДУПКА СА УЛИЦИТЕ В ГРАДА , ДУПКА - КЪРПЕНЕ , ДУПКА - КЪРПЕНЕ ! СИГУРНО И ДОЛНИТЕ ТИ ГАЩИ СА ОКЪРПЕНИ !

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?