Следвайте ни

Кметът на Хасково и зам.-областният управител раздаваха листовки в акция на КАТ

viber icon

Образователни брошури на шофьори и пешеходци раздаваха днес в Хасково кметът Станислав Дечев и зам.-областният управител Митко Петров. Двамата се включиха в акцията на КАТ-Пътна полиция и БЧК. 

Местната администрация подготвя образователна кампания за младите хора за придобиване на знания за правилата за движение по пътищата и тяхното правилно прилагане, поясни градоначалникът.

Дечев е уточни, че съвместно с Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата община Хасково ще изгради и оборудва мобилни площадки за обучение на деца. Практическите занятия ще се извършват в различни ​училища в Хасково, ще са насочени към малките и ще се осъществяват с подкрепата на на полицията.

"По този начин децата директно ще получат насоки за правилно и безопасно поведение на пътя и на практика ще могат да приложат наученото", е сподели кметът. Тойдопълни, че винаги е подкрепял акции за безопасност на движението и затова се включва в инициативата на "Ден без загинали на пътя", с мото за България е "Остани жив. Пази живота!"

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?