Следвайте ни

Кметът на Харманли Мария Киркова:Исканията на чужденците са неприемливи

viber icon
ХАРМАНЛИ,Сия СТОЯНОВА

„Благодаря на органите на реда и всички институции за адекватните и навременни мерки, които са предприети за овладяване на напрежението сред чуждите граждани в Регистрационно приемателен център Харманли тази сутрин. За щастие инцидентът се e случил вътре в Центъра, а органите на реда не са допуснали групата с рисково поведение да напусне територията на РПЦ и да провокира конфликтни ситуации с гражданите на Харманли. Разговарях с лицата, настанени в центъра и изслушах техните искания от битов характер, част от които ми се струват доста неприемливи, имайки предвид хигиенната им култура извън Центъра и в рамките на града” заяви кметът на Харманли Мария Киркова. Тя каза, че напълно застава зад исканията на своите съграждани и ще продължава да настоява пред всички институции, тези искания да станат реалност.
Както вече е известно, тази сутрин в РПЦ Харманли голяма група лица- чужди граждани, настанени в центъра, е възнамерявала да предприеме действия за групово нарушаване на реда. Само бързите и своевременни мерки предприети от служители на МВР и представители на ДАБ са предотвратили ескалация на напрежението в центъра и извън него.
По повод възникналата ситуация на място в РПЦ Харманли пристигнаха Директорът на ОД МВР Към момента пред РПЦ Харманли са струпани автомобили и служители на МВР, Жандармерия и Гранична полиция. По думите на ст. комисар Ангел Цанков органите на реда ще останат на място, докато е необходимо, за да могат гражданите на Харманли да бъдат спокойни.
Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?