112

Кметът на Димитровград с протест до МРРБ срещу стъкмистиката за санирането

Протестно писмо до МРРБ за санирането на само 2 блока по Националния план за възстановяване и устойчивост  в Димитровград подава утре кметът Иво Димов. Това заяви той пред „Марица Хасково“. 

„Стъкмистика ощети Димитровград. Настоявам за проверка и  пълно преразглеждане на документите на всички 56 блока, кандидатствали за финансиране. Екипът ми работи с месеци, за да бъдат подготвени изрядни документи и изпълни всички изисквания.  Не е нормално от 56 блока да са одобрени само 2 тук“, заяви Димов. „Настоявам МРРБ да извърши проверка има ли измами с обследванията“, подчерта градоначалникът. Според него, ако няма такава проверка, губи се доверие в институциите, а начинът, по който била проведена процедурата, сривал доверието.

Недоволство имало и от други общини с малко одобрени блокове. Сред тях са Стара Загора и Смолян. Камарата на строителите също ще протестира.

„Това което се случи не е нормално и е подигравка с усилията на хората, които се надяваха на одобрение. Нека в министерството си направят проверка и установят какво се е случило. Според мен единственият правилен вариант е МРРБ да преразгледа и оцени наново подадените проектни предложения“, посочи Димов, който допълни, че горчивината в него, администрацията и хората е голяма.

„Доверието по провеждане на процедурата е сринато тотално. Това което стана е недопустимо и МРРБ трябва да направи необходимото. Предварително имаше определен лимит за отделните общини на база населението и нашият беше около 30 млн. лв., които щяха да стигнат за около 15 блока. Какво се е случило не знам, но нека направят проверка и този въпрос да бъде изчистен колкото се може по-скоро“, призова Иво Димов.

 

Оцени новината

Оцени новината
3.2/5 от 11 оценки
3.2/5 от 11 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Елена

Елена

05.01.2024 | 20:07

Димов да помисли за старите тухлени блокове в централната градска част. Падащи керемиди,падащи ламарини,падаща мазилка и големи парчета зидария. Тези блокове с двете кули са визитната картичка на Димитровград,те са на всяка снимка в сайтовете. Лесно е да се хвалиш със тези сгради,но трябва и да се поддържат и ремонтират,защото старите сгради по-рано се рушат от панелите.

Отговори
1 0
Vinetu

Vinetu

05.01.2024 | 04:04

Няма евро лапачка за селския кмет червения кхмер :)))

Отговори
3 3

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?