Следвайте ни

Кметът на Димитровград на среща с министъра на МРРБ

viber icon

Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов ще се срещне днес със служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.

Темите, по които ръководството на сдружението на кметовете на общини инициира със служебния регионален министър са по проекти от компетентност на МРРБ, включени в Плана за възстановяване и устойчивост. Сред тях са теми като затруднения на местните власти по прилагането на последните разпоредби на Закона за устройството на територията, паспортизацията на сградите, подготовката на Общите устройствени планове на общините.

Ще се обсъжда актуализирането на методиката за категоризирането на населените места. В дневния ред са включени и проблеми с многото сигнали за нередности и свързаните с тях финансови корекции по ОП „Региони в растеж“ и териотриалните програми. Ще се обсъжда  подготовка на програмите с европейско финансиране запериода 2021-2027 и създаването на капацитет на Регионалните съвети за развитие за реализацията на интегрирания териториален подход по изпълнението им. Сред темите са още  подкрепата за общинските пътна и улична мрежа и ВиК дружествата и други .

Срещата е планирана от 13.30ч. в Министерството на регионалното развитие.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?