Следвайте ни

Кметът Иво Димов участва в обсъждане по изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет

viber icon

Кметът на Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов участва днес в заседание на УС на НСОРБ. Това съобщиха от пресцентъра на градоначалника. 

Заседанието се провежда чрез видеоконферентна връзка. Ще се обсъждат предложенията на Сдружението на общините за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2021 г., а също и подготовката по провеждане заседание на Общото събрание на НСОРБ и Годишната среща на местните власти, планирани от 19. до 21. т.м.
 
Членовете на Управителния съвет ще обсъждат и възможностите за  колективен достъп на общините до регистрови данни чрез средата на платформата RegiX.  Така се намалява административната тежест върху гражданите и бизнеса чрез премахване на изискването за представяне на някои официални удостоверителни документи на хартиен носител. За издаването на удостоверенията от списъка на услугите, администрациите използват справки от регистри, като съдържащите се в тях данни се извличат от администрациите автоматизирано по електронен път.  Възможността за предоставяне на тези услуги е реализирана чрез средата за междурегистров обмен (RegiX), която предоставя възможност за реализиране на интерфейс за автоматизирано подаване и обслужване на стандартизирани заявки за административни услуги по електронен път.  
 
На днешното заседание кметът на Димитровград Иво Димов ще докладва за организацията от страна на НСОРБ по провеждане на преддипломни стажове и практики на студенти от УАСГ в общините. Димитровград е първата в страната община, която ще реализира споразумението между сдружението и Университета по архитектура, геодезия и строителство. ​Студенти и преподаватели от ВУЗ-а ще разработят идеен проект за един от най-емблематичните за града обекти - Водната кула.

Кметовете на общините ще се запознаят и с отчета на Фонд ФЛАГ за второто тримесечие и информация за промените в СД на ФЛАГ, представен от изпълнителния директор на Фонда Надя Данкинова.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?