112

Кметът Иво Димов спря с тялото си камион нарушител

40-тонни гондоли съсипват пътя за гробищата в Димитровград

С тялото си препречи пътя на камион нарушител кметът на Димитровград Иво Димов.

„40-тонни гондоли, наети от близката кариера, вървят през пътя за стария гробищен парк, въпреки че има достатъчно поставени знаци, че по трасето могат да се движат до 20 тона“, обясни градоначалникът реакцията си. Той допълни, че има опасност всеки момент да е срути мостът към подстъпа за пътя откъм околовръстното шосе.

Димов обясни на шофьора на тежкотоварния камион направи забележка на шофьора, че е в нарушение. Водачът пък се разсърди, заключи кабината, заяви, че ще напусне тази работа, защото му писнало  от проблеми и си тръгна пеш. Така гондолата блокира пътя. 

Градоначалникът извика полиция. Дойдоха две патрулки. Първият пристигнал екип тръгна да дири шофьора и след около 10-15 мин. Се върна с разсърдения камионджия, който освободи пътя. Шофьорът ще бъде глобен с 20 лв. за извършеното нарушение. „Всеки ден тук идва полицейск пост и ги глобяват с 20 лв.“, обясни кметът. 

Това е единственият пряк път, по който товарните автомобили излизат от наскоро заработилата кариера. Те носят инертни материала за сероочистващите инсталации на ТЕЦ „Марица изток 2“. 

Кметът допълни, че ще монтира и ограничителна пътна рампа, която да спре преминаването на 40-тонните гондоли. До нея ще бъдат монтирани и камери, за да няма опити за увреждане или други опити за нерегламентираното й премахване.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?