Следвайте ни

Кметът Иво Димов с пакет от мерки в подкрепа на бизнеса

viber icon

Кметът на община Димитровград Иво Димов обяви разработен пакет от икономически мерки за подкрепа на бизнеса в община Димитровград.

"Продължаваме да търсим възможности в бюджета, с които да продължим да ги разширяваме. Основната ни цел е да подпомогнем малкия и средния бизнес в общината и да споделим тежестта от кризата." каза Иво Димов.
 
Мерките, които се прилагат в подкрепа на местния бизнес, са освобождаване от такси на търговците на Неделен и Автомобилен пазар за времето на наложените ограничения от предприетите противоепидемиологични мерки. Освобождаване от наем на обектите, наематели на общинска собственост, чиято дейност е забранена от извънредното положение. Освобождаваме от такса "тротоарно право" за фирмите, които не са работили за времето на извънредното положение. Те трябва да подадат
заявление-декларация за съответния период. Удължаване на срока на плащането на данъка върху недвижимите имоти и такса смет с отстъпка от 5% до 30 юни  2020 г. Удължаване на срока за плащане на данък върху превозните средства с отстъпка от 5% до 30 юни 2020 г. Отсрочване плащането на месечните наеми за общински жилища до края на годината.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?