112

Кметът Иво Димов посрещна с почести борцовия герой на Димитровград

Европейският шампион по борба в тежка категория за младежи до 23 г. Георги Иванов бе посрещнат с почести от кмета на Димитровград Иво Димов. Златният медалист и възпитаник на местния клуб бе придружен от президента на СКБ Димитровград Георги Георгиев. 

Градоначалникът връчи на спортния герой почетен знак на община Димитровград и обяви, че вече е внесъл докладна записка с предложение към Общинския съвет на Георги да бъде отпусната парична награда от 3000 лв. за спортното му постижение. 

„Шампионската титла е единствена за България  на това  първенство. Тя е и първата европейска титла за България в историята на европейските първенства за тази възраст. Първа европейска титла е и за Димитровград от над 50 години - от времето на легендата Еню Вълчев“, коментира Иво Димов.

Самият Иванов сподели, че е щастлив от първото място и благодари за подкрепата на всички. Амбициите му са насочени към световната и олимпийската титли. Президентът на СКБ Димитровград Георги Георгиев обяви, че за последните десет години България е достигала три пъти до финал, но за първи път завоюва златото. И тримата състезатели, направили пробивите, са възпитаници на тукашния клуб.

 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?