Следвайте ни

Кметът Иво Димов получи Етикет за иновации и добро управление

viber icon

Етикет за иновации и добро управление на местно ниво 2020-2022 от Съвета на Европа получи вчера кметът на Димитровград Иво Димов. Церемонията се състоя в резиденция "Бояна" Кристалната статуетка и грамота бяха връчени на кмета от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на Годишните награди на НСОРБ за 2020 година. 
 
Община Димитровград получава признанието за пети пореден път. Етикетът е признание за успешно прилагане на принципите на добро демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнението на публичните политики. Въз основа на проучени политики  в общините и анкета сред граждани от независими експерти се определя степента на прилагане на принципите на добро управление. Етикетът е с валидност две години. 
 
Кметът на Димитровград и заместник-председател на УС на НСОРБ Иво Димов заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов връчиха отличията в категория  Общински инвеститор.  Наградата се  присъжда се на компании, осъществили значими в инвестиции български общини, определени на база размер на инвестицията и прогнозируем брой работни места. 
 
Тържествената церемония започна с изпълнение на Ансамбъла за народни песни и танци "Филип Кутев". 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?