112

Кметът Иво Димов чете днес приказки на малчугани в Димитровград

Кметът на Димитровград Иво Димов ще подкрепи за поредна година инициативите, свързани с популяризиране на четенето сред децата и подрастващите. В читалнята на Градска библиотека "Пеньо Пенев" в 11 ч. днес градоначалникът ще чете приказки на малчуганите от детската градина "Райна Княгиня".

До 23 април 2024 г. библиотеките в България ще проведат за 19-и пореден път Маратон на четенето. Националната инициативата е на Българската библиотечно-информационна асоциация и цели насърчаване на четенето сред деца и възрастни. 

Ежегодно кампанията се провежда през април в цялата страна. В рамките на Маратона, библиотеките провеждат различни прояви по свои програми - четене на книги и любими приказки пред деца от детски градини, срещи с писатели, премиери на книги, творчески работилници, драматизации, конкурси, състезания, литературни изложби и викторини, образователни игри, карнавали на приказни герои, читални на открито, и т.н. 

Традиция е в рамките на кампанията да се включват и видни български личности – представители на местната власт, писатели, дейци на културата, творци, общественици и други. По този начин те популяризират и насърчават към четенето и книгите.    

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград се включва активно и ежегодно в инициативата "Маратон на четенето" от самото й начало. За всяко издание библиотеката организира и провежда различни интересни, забавни и образователни прояви, свързани с четенето и книгите, по специална програма, насочена най-вече към децата и подрастващите.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?