Следвайте ни

Кметът Искендер изрази почитта си към учителите

viber icon

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер отправи поздравление към учители, ученици, просветители, дейци на културата и към всички жители на общината по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. 

„Това е най-светлият български празник, ден на националната ни идентичност. Ден, който ни напомня, че българският език и култура са тези, които ни сплотяват“, казва в обръщението си Искендер.

„Почитайки делото на Светите братя Кирил и Методий и на техните последователи, не трябва да забравяме и съвременните просветители“, подчертава кметът на Минерални бани. 

„Адмирации към българските учители за това, че при всичките несгоди, при всичките проблеми продължават все така възрожденски  водят децата към света на знанието. Иразявам благодарност към тях за професионализма и дръзновението, всеотдайността и упоритостта в професията.

Днешният ден е ден и за благодарност и към всички вас, културни и просветни дейци, самодейци, читалищни и библиотечни деятели и общественици, които с вътрешна убеденост се грижите за опазването и разпространението на богатото ни културно-историческо наследство, за усъвършенстване чрез словото, за разнообразието и развитието на музиката и танците“, заявява Мюмюн Искендер.

Кметът призовава учениците да помнят и почитат своите учители. Съветва ги да бъдат ученолюбиви и да трупат знания, да бъдат отговорни и дръзки, да търсят и създават доброто и красотата около себе. 

„Нека силата на знанието Ви води напред“, пожелава още кметът на община Минерални бани.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?