112

Кметът и полицаи с открит урок за безопасно каране на електрически тротинетки в Хасково

Съвместен открит урок за безопасно управление на електрически тротинетки в Градската градина на Хасково изнесоха от  Сектор „Пътна полиция“ на ОДМВР и кметството  пред малчуганите от занималня „От земята до небето“.  Това е част от общата кампания на двете институции „Бъди мобилен, бъди отговорен!“

Много бързо се присъединиха още деца и възрастни, избрали прохладата на Градската градина за игри и почивка. В акцията се включиха кметът на община Хасково Станислав Дечев, заместникът му Танер Емин, представители на сектор „Пътна полиция“, служители на община Хасково.

Информационната кампания „Бъди мобилен, бъди отговорен“ има за цел да популяризира правилата за управление на електрически тротинетки и да заостри вниманието на хората към изискванията на Закона за движение по пътищата. „Днес децата показаха, че познават основните правила за движение. Освен това, те приеха идеята ни да бъдат наши посредници и да съветват своите по-големи братя и сестри, както и родителите си, за разумно и отговорно поведение на пътя“, коментира кметът Станислав Дечев.

Децата получиха информационни материали, които да занесат вкъщи и заедно с родителите си да ги прочетат. Също така им бяха подарени и индивидуални светлоотразителни гривни - един от необходимите аксесоари на изрядните водачи на тротинетки.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Василев

Василев

28.07.2022 | 13:54

В края на публикацията съзрях тротинетка S-класа.Ама сигурно е за отличницте или....

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?