Следвайте ни

Кметът Дечев: Търсим спасение за игрищата на Ямача 

viber icon

Заедно с гражданите ще решим как да спасим игрищата на Ямача, търсим решение. Това каза кметът на Хасково Станислав Дечев на протеста  срещу строежите  в парка.  Там осен частните имоти има и общински, които скоро ще бъдат обявени на публична общинска собственост. Още следващата седмица  те ще бъдат очертани, за да  знаят гражданите кое им принадлежи, каза още кметът.  

Сделките са сключени законно преди години, минала е давност. Това е станало с участието на областен управител, на кмет. За не всички имоти обаче процедурите са приключили, каза още Дечев. 

Имотите, общо 38 дка,  са продадени през 2000 г., като са били актувани като ниви, собственост на ТКЗС. Само че едва ли има хасковлия, който да помни орни ниви там, заяви актьорът Янко Митев, организатор на протеста „Да спасим Ямача“. Продадени са от тогавашния областен управител Христо Василев на частния инвеститор Кънчо Кръстев. 20 г. той  предоставя безвъзмездно игрищата за тренировки на футболни клубове,  допълни Митев.  

Тези игрища, които са в окаяно състояние, са единствените тревни терени в Хасково, на които могат да третират футболисти. За това е много важно да се намери решение да бъдат запазени. Надеждите, споделени от граждани са, бизнесменът да бъде възмезден за тях, тъй като ги е купил добросъвестно, или той да ги дари на общината. 

На протеста тази вечер дойдоха малко хасковлии, може би заради проливния дъжд. Там бяха и съветници от различни групи. Протестът не е политически, има воля да се търси решение. Следващата седмица той продължава на Ямача. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?