Следвайте ни

Кмет реформатор бие гербаджия преди банкет

viber icon

Юмрук в окото на политически опонент забил днес в симеоновградското село Свирково все още действащият му кмет Стефко Делев. Това разказаха пред "Марица" очевидци на случката.

Скандалът станал в столовата на селото, където от ГЕРБ се подготвяли да отбележат с банкет изборната победа на техния кандидат за кмет Иванка Делчева. „Делев дойде и започна да ни вдига скандал, какво сме правили тук. Мястото е обществено и се ползва от социалния патронаж. Имахме разрешение да се съберем тук на обяд. В един момент Стефко се разпени и ме удари. Окото ми е червено и налято с кръв. Ще си изкарам медицинско и ще съдя побойника!Има много свидетели на станалото”, обясни потърпевшият Димчо Стоянов.

Пряк очевидец на станалото е и новият кмет Иванка Делчева. „Лично видях как Стефко Делев удари човека. Много неприятна случка. Потресена съм. Дойде и ми държа такъв тон, а не ми е даже на годините. Явно го е яд, че успях да спечеля срещу сина му – кандидат на БСП”, каза новоизбраната за кмет.

След инцидента на мястото пристигнали полицаи. Униформените съставили предупредителни протоколи на Стоянов и Делев. После взели и показания от 7 свидетели на станалото.

Стефко Делев е с мандат от Реформаторски блок, обясниха още местни. Репортер на „Марица” се свърза и с него. „Не съм удрял никого. Все още съм кмет на селото, но разни хора отдавна се опитват да ми се качат на главата”, коментира Делев. После телефонът му изведнъж прекъсна. При следващите ни опити да се свържем, операторът обясняваше, че номерът е изключен или извън обхват.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?