Следвайте ни

Китайският мол с предупредителен стикер за запечатване

viber icon

С предупредителен стикер, че обектът подлежи на запечатване, осъмна китайският  мол в Хасково. Бележката, поставена от НАП означава, че в обекта са открити нарушения на законодателството.

Както съобщихме,  по наш сигнал приходните власти извършиха проверка, тъй като магазинът издава нередовни касови бонове, на които има йероглифи , а вместо титуляр е изписано  FacebookF58Haskovo. Проверката е извършена, предстои анализ на констатациите.

Междувременно хасковлии ни съобщиха, че освен бележките с ейроглифи  при покупка са получили и ръчно написани бележки от кочан.  Това е допустимо, при повреда в касовия апарат, за който трябва да има документ , че е на ремонт. Търговецът може да издава ръчни бележки за  времето на ремонта, вписано в паспорта.

На наше запитване от НАП Хасково, отговориха, че от началото на годината за нарушения на Закона за ДДС в областта  са били затворени 10 търговски обекта. Сред тях са магазини, ресторанти и обекти за търговия на открито.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?