112
Следвайте ни

Килия за чобанина с пушката, вдигнал 200 ченгета и командоси на крак

viber icon

В следствения арест остава 55-годишният пастир от село Сърница Бейсим Реджеп, който преди няколко дни вдигна 200 полицаи, жандармеристи и командоси на крак да го гонят близо 20 часа по горите в община Минерални бани. Това реши Хасковският окръжен съд.

Срещу него са повдигнати 3 обвинения – за опит за убийство на съседа си, за закана за убийство към същия и за притежаване на незаконно бойно оръжие и боеприпаси.

В залата на Окръжния съд в Хасково окованият бейсим влезе облечен в маскировъчни дрехи.

Служебният му защитник адвокат Георги Зарчев предира на Реджеп да бъде наложена мярка „домашен арест“. Юристът се аргументира, че по делото няма данни Бейсим да се е опитал умишлено да убие опонента си или да се е заканил да го умъртви. „Подзащитният ми е стрелял след скандала с комшията си Мюмюн, когато се е прибирал към къщата си и когато е бил последван от съседа си. Към момента липсва и балистична експертиза, която да дава ясен отговор накъде е било насочено  оръжието при изстрела. Жал ми е за държавата, в която обикновен битов случай се превърна в безпрецидентна и неоправдана полицейска операция“, каза още адвокат Зарчев.

„Искам да си отида вкъщи“, обърна се 55-годишният Реджеп към Темида на въпроса какво иска от съда.

Дежурният състав обаче уважи аргументите на зам.-окръжния прокурор Делчо Лавчев, че ако на обвиняемия бъде наложена по-лека мярка от „задържане под стража“, той може да се укрие или да извърши друго престъпление. В кулоарите стана ясно още, че Бейсим е с чисто съдебно минало, след като е получил реабилитация. „Няма данни Реджеп да е насочвал пушката си и да е стрелял по полицаи“, каза прокурор Лавчев.

Определението на окръжните магистрати от Хасково може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

03.12.2021 | 17:39

Следващият път не е лошо срещу такъв криминален тип и теро.рист от световна класа,да изпратите 500 полицая,Спецназ,Зелените барети и 62-ра Стрямска бригада специални сили.Също така може да се поиска и въздушно подкрепление от 5-6 самолета Ф-16.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?