Следвайте ни

Килия за арестуван с хероин за 18.7 млн. на границата, окончателно

Арестуваният за трафик на 288 кг хероин през пункта Капитан Андреево  турски гражданин Селман Йоздемир остава окончателно в следствената килия. Това гласи окончателното определение на Пловдивския апелативен съд, с което потвърди изцяло решението на Хасковския окръжен съд от 17 т.м. 

30-годишният мъж е задържан заедно с 37-годишния тираджия Сеидмохамадхас Рамазани, който не обжалва мярката си.

Хероинът за 18 744 700 лв. бе открит на ГКПП Капитан Андреево през април в шофирания от Рамазани ​камион. Пратката била натоварена в Иран и трябвало да стигне до Пловдив. Наркотикът бил скрит в машина за боядисване с оборудване, състояща се от две части, поставени в дървени каси. Товарът бил документално оформени като колети от Иран до Пловдив. По-голямата дървена каса съдържала самата камера за боядисване. След демонтирането на метална ламарина в пода на ​машината ​имало мно​го квадратни керамични плочи, залепени върху цялата долна вътрешна част към металната конструкция на камерата. ​Те били залепени и върху цялата горна вътрешна част към металната конструкция на ​машината. При демонтирането им във всяка една от плочите имало общо 144 пакета с дрога

След задържането на тираджията била проведена акция на ГДБОП, в която е арестуван и Йоздемир. Според запознати със случая той бил от т.нар. ескорт на стоката. Поддържал връзка с шофьора само по телефона без да имали визуален контакт и без да се познават.

Източници на "Марица" допълниха, че е известен и трети съучастник на двамата. Той е Неджет Арслан. Считан е за подбудител и организатор на трафика, но не е арестуван, защото е в Иран.

Сега Селман изтъква довода, че имал постоянен адрес в Пловдив и иска хмярка "домашен арест". Апелативният съд обаче счита, че, обвиняемият не е устойчиво пребиваващ на територията на България и не е трайно обвързано със страната ни. "Ето защо декларирания адрес в у нас по никакъв начин не го обвързва с въпросния имот. Т.е., липсват гаранции, че в случай на мярка различна от най-тежката по НПК Селман Йоздемир няма да напусне територията на страната ни и няма да се укрие", е отбелязано сред мотивите на Темида./Марица

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?