Следвайте ни

Кенана е осеян с кучешки гробове

За пореден път бе променена наредбата, която регламентира отглеждането на кучета в община Хасково. Този път ремонтът се наложи, тъй като текстове от предишната не отговаряха на редица закони.

С промените се въвеждат нови задължения на собствениците и ветеринарните лекари. Според съветника Симеон Тодев е редно режимът да се либерализира, тъй като сегашният превръща собствениците в нарушители. Промените бяха гласувани без много обсъждания и вероятно ще има нови корекции след време. 

И при този ремонт на наредбата не бе решен важният от хуманна, цивилизационна и здравна гледна точки въпрос за кучешко гробище. Той бе повдигнат през седмицата от haskovo.marica.bg,  бе поставен и днес в ОбС от Георги Пеев, но колегите му не обърнаха внимание.

Къде се погребват?

На Кенана, например. Паркът е осеян с кучешки гробове, тъй като собствениците нямат друга алтернатива. Липсата й ги прави нарушители, защото дори да починат в клиника любимците, тя им дава труповете.

Така че ако забележите камъни, струпани един до друг, да знаете, че те маркират гроб на домашен любимец. Не го осквернявайте, казват хора, отглеждащи животни.

Тези купчинки  ще ги има докато ОбС не определи място, на което животните да се погребват.

 

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?