Следвайте ни

Кауза 15.09 в Хасково: Пари за нуждаещи се, вместо цветя 

viber icon

В много хасковски училища учебната година ще стартира с благотворителна инициатива. За поредна година учениците ще даряват суми, предвидени за букети, вместо да носят цветя на учителите си. Целта е с парите да се подпомогнат нуждаещите се деца,болни или социално слаби. В училищата ще има специални кутии, а учебните заведения сами ще решават  на кого да бъдат дарени парите. В момента в Хасково няколко деца се нуждаят от животоспасявящо лечение и много хора помагат, опитвайки се да съберат необходимите средства. 

Инициативата тръгна преди 3 години от ОУ „Св. Иван Рилски“,  като през следващите години тя се превърна в кауза за всички училища, подкрепена от родителите и децата. 

Днес, ден преди откриването на нетрадиционната година, в социалните мрежи много родители споделят, че ще дарят суми,  но и ще купят букети. Така смятат да постъпят особено родителите на първокласниците и петокласниците, за които започва нов етап от образованието. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?