Следвайте ни

Кастрират бездомните кучета в Ивайловград

viber icon

Обезпаразитяване, ваксиниране и кастрация на бездомни кучета в община Ивайловград започна да извършва лицензирана фирма, съобщиха от кметството.
Специалистите са обработили вече 16 четириноги от кв. "Лъджа" и в село Драбишна.
"Една от стратегическите цели на програмата е овладяване бройката на безстопанствените кучета до трайно изчезване на явлението. Обръщаме сериозно внимание на този проблем, но в него трябва да участва и местната общност", коментираха от местната администръция. 
Сред основните цели е да се стимулира гражданската активност при решаване на поставените проблеми. "Необходимо е хората да разберат, че за да се намали популацията, трябва всички да мислим и да работим в една посока", допълниха от кметството.  От там апелираха стопаните на кучета да не допускат домашните си любимци да се разхождат безпризорно по улиците. Не се спазвали и най-елементарните нормативни изисквания при извеждане на четириногите в градска среда. Малцина били тези, които са запознати с биологията и вида, и  си дават реална сметка за това каква вреда може да се нанесе с едно единствено изоставено на улицата куче./Марица 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Тръгвате ли по заведения, ако отворят?