Следвайте ни

Каскада от фонтани правят пред кметството в Минерални бани 

viber icon

Фонтани тип каскада ще красят пространството пред кметството в Минерални бани. Предвижда се преустройство на терена пред общината. Каскадата ще е от 3 корита, преливащи едно в друго. Двата отделни фонтана ще се обслужват от едно техническо съоръжение, което ще е в помещение в сутерена на сградата. 

Ще бъдат премахнат сега съществуващите настилки, за да се положат нови. С изпълнението на проекта ще се продължи преустройството в района, в източната част вече са изградени нови съоръжения. 

Сумата за ремонта е 349 459 лв. Финансиране не е осигурено за сега.   Ако договор с изпълнител бъде сключен, той ще започне да тече, след осигуряване на парите. 

През последните години западналият дълго време курорт напълно се преобрази. Бяха обновени паркове и обществени пространства, изградиха се много съоръжения за отдих и спорт, туристите се върнаха в хотели и къщи за гости. Повечето от проектите се реализираха с помощта на европейски програми. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?