25

Картини, вдъхновени от Хасково, подредиха във "Форум"

Картините, вдъхновени от Хасково, тази вечер бяха представени за първи път в Галерия „Форум“. Творбите са дело на участниците в Националния пленер по живопис, който Община Хасково организира всяка година. За първи път пленерът се проведе в Хасково, а темата, която интерпретираха авторите беше „Хасково-вдъхновение“. 

„Благодаря на художниците, за това, което ще оставят на нашия град. Защото освен творбите си, Вие подарявате и частица от сърцата си на Хасково“, каза при откриването на изложбата кметът на Хасково Станислав Дечев. „Виждам, че вече има уникални картини с мотиви от Хасково и те ще останат за нашия град. Благодаря на всеки от Вас. Надявам се да сте искрени и да сте се чувствали добре тук. По платната Ви откривам, че атмосферата Ви е допаднала, защото всички картини са много красиви. Благодаря ви!“, допълни още градоначалникът.

Той поздрави лично присъстващите на откриването на изложбата автори. Константино Льондев от София, Илона Захариева от Кюстендил, Гергана Лалова от София, Светлана Якова от София, Борислав Данев от Хасково, Таня Атанасова с творчески псевдоним Амфитрита Арт от Хасково, Даниел Русев от Хасково и Злати Гочев от Хасково участваха в шестото издание на Националния пленер по живопис Хасково 2022г. Те благодариха на организаторите от Община Хасково и Дружеството на хасковските художници и си пожелаха Националният пленер да стане Международен.
 
 
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?