25

Карикатуристи рисуват на живо на „Каунь фест“, публиката оценява шаржовете 

„Каунь Фест“ ще се проведе на 9 и 10 сепетмври в Хасокво. Организаторите- Общината, Академия „Каунь“, РБ „Хр. Смирненски“ и ДКТ „Иван Димов“ – обещават много забавни моменти. 

На 9 септември от 17,30 ч. В библиотеката ще бъде открита уникална изложба. За първи път в България и само на „Каунь фест“ ще видим „Обичаните“ – Доньо Донев и Радой Ралин. 

Същият ден от 18,30 часа , отново в библиотеката Кин Стоянов представя книги от Радой Ралин и за него. 

На 10 септември от 11, 00 часа до 17,00 часа най-известните български карикатуристи ще рисуват на живо карикатури и шаржове. Публиката ще е жури, а който спечели най-много гласове , ще печели наградата на „Каунь фест“ Хасково 2022.   

Церемония по връчване на наградите от Национален литературен конкурс „Каунь“ и обявяване на лауреата на неповторимата награда „Баш Каунь“ 2022 ще е от 18.30 ч. Театъра. „Баш Кауня“ вече е ясен, издават от Ъкадемията, но публиката ще го/ги види на тържественото удостояване със заслуженото „звание“. 

„Каунь фест“ ще връчи и новоучредена награда. Призът е за епиграма и е на името на първия „Каунь“ д-р Петър Марев. Тя се определя и връчва от семейството на автора. Кой ще е първият й носител ще разберем на церемонията.  

„Каунь“ не е награда. „Каунь“ е звание! „Каунь фест“ Хасково 2022 се осъществява с подкрепата на община Хасково по Програма „Утвърдени значими събития“.  Забавлявайте се с този уникален за Хасково празник!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?