Следвайте ни

Карантинираните в Хасково подават до 31 март заявления за подвижна избирателна кутия

viber icon

С подвижна избирателна кутия ще могат да гласуват избирателите с трайни увреждания и поставените под карантина или изолация, съобщиха от кметството в Хасково.

От днес до 31 т.м. избиратели, поставени към 4 април 2021 г. под задължителни карантина или изолация , но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, заявяват намерението си в писмена форма чрез заявление по образец. То е качено на интернет страницата на община Хасково.

Заявлението може за бъде подадено на място в общинската администрация, чрез лицензиран пощенски оператор, по факс или по електронен път. При подаване по електронен път не се иска квалифициран електронен подпис. Няма изискване за прилагане на документи, доказващи периода на карантина или изолация. При подаване от упълномощено лице пълномощното е в свободен текст. Заявителят ще бъде уведомен за включването му в избирателния списък за гласуване с подвижна избирателна кутия по телефон или на електронната поща, посочени в заявлението му.

Общинската администрация в Хасково напомня, че избиратели с трайни увреждания могат за подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия до 29 т.м..

Цялата информация за организацията на изборния процес в община Хасково вижте ТУК

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?