Следвайте ни

Карантина за ученици в Хасково и Димитровград, учителите им са с COVID-19

viber icon

За последното денонощие на територията на региона са регистрирани 32 нови положителни случая на коронавирус,  двама са починали, съобщиха от Областния шаб.

Битката с китайския вирус в Хасково загибиха мъж на 41 и жена на 68 г.

15 са с COVID-19 в Хасково, 6-ма в Димитровград,  3-ма в Тополовград, 2-ма в Симеоновград, по 1 в Харманли, Свиленград, Любимец, Минерални бани, Ивайловград и Стамболово.

Сред установените положителни  за последните 24 часа са и двама учители. Единият е от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“  в Хасково. Той е преподавал за последно в петък, под карантина са поставени два класа - 9 А и 9 Б. 

Другият учител с положителен тест е от ПМГ "Иван Вазов" в Димитровград. Жената преподавала на сборни групи от11-класници, под карантина са поставени 3-ма ученици.       

Един от положителните е санитар от персонала в МБАЛ-Хасково.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 566. Общо хоспитализираните лица са 67. 

В МБАЛ-Хасково са настанени 47. В МБАЛ-Свиленград са настанени осем души. В МБАЛ-Димитровград -  четирима. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени петима души. Извън областта в лечебни заведения се лекуват трима. На домашно лечение са 187 човека, починали са 38, а напълно излекувани са 274.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?