Следвайте ни

Карантина за кмета и близките до Гришо  в Хасково 

viber icon

Всички, които са имали директен контакт с Григор Димитров по време на престоя му в Хасково и  са били на 1.5 м от него ще бъдат разпитани от епидемиолозите на РЗИ Хасково. По преценка на здравните власти може да бъдат поставени под карантина, реши свиканият спешно Областен кризисен щаб. Това важи за кмета на  Хасково Станислав Дечев, който  се ръкува с Гришо, както и за всички, които посрещнаха така. Междувременно кметът на града Станислав Дечев, пиарът му, журналисти и персоналът на тенискортовете вече си направиха тестове. Резултатите се очакват. 

Установяването на контактните лица се извършва от РЗИ и полицията. За по-бързото и ефективно откриване на контактните лица от Областния оперативен щаб се обръщат към всички имали близка среща с тенисиста с апел да се свържат на горещия телефон 0879298883. 

За всички останали, които са наблюдавали тренировката на Григор Димитров, но не са се срещали с него в директен контакт, се препоръчва да носят лични предпазни средства и при наличие на симптоми да се свържат с общопрактикуващите лекари. 

Според директора на РЗИ  д- р Соня Димитрова, рискът не е голям тъй  като срещите са били на открито. Гришо си беше у дома преди седмица, а от тогава няма положителни за коронавируса в Хасково. 

Направено е предписание на тенискортовете на Кенана да бъде извършена пълна дезинфекция от лицензирана фирма. 

От РЗИ Хасково информираха още, че към момента няма хоспитализирани пациенти с положителни проби  в област Хасково. Поставени под домашна карантина с положителен тест без симптоми са шест човека. От днес лабораторията за PCR тестове в Диагностично-консултативен център 1 работи. Капацитетът на лабораторията е 15-20 теста на ден.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?