Следвайте ни

„Каолин“ влага 60 000 лв. за проучване на  находище край Димитровград 

viber icon

„Каолин" ЕАД ще търси и проучва неметални полезни изкопаеми - индустриални минерали, в площ „Припека" в община Димитровград, реши на днешното си заседание правителството. Разрешението за търсене и проучване се предоставя за срок от две години. През този период „Каолин" ЕАД ще вложи минимум 60 хил. лв. в проучвателните дейности. 

Кабинетът реши още, че „Трейс БГ“ ЕАД ще е  новият концесионер на находище „Тополовград".

Договорът за добив на строителни материали - мрамори, мраморизирани варовици и доломити, от находището е  сключен на 4 май 2001 г. с „Пътстройинженеринг" АД. „Трейс БГ' е правоприемник на този концесионер.

Законът за подземните богатства позволява договорът да бъде продължен с правоприемник на концесионера, когато последният е прекратил дейността си. Това става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на енергетиката в случай, че правоприемникът е депозирал заявление за продължаване на договора. Той трябва да поеме всички задължения по него и да отговаря на изискванията на чл. 23 и чл. 23 а от закона.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?