Следвайте ни

Канят Борисов да освети нов параклис край Оборище

Жителите на Оборище имат още един повод за гордост – съвсем скоро ще бъде осветен и официално открит нов параклис на Света Богородица. Той се издига в едноименната местност близо до селото, а изграждането му е финансирано от местната предприемаческа фамилия Дуракови, разказа първо пред ПИА кметът на селото Милко Ангелов. Преди година собствениците на фирма „Файър“ вземат присърце желанието на местните хора да бъде съграден параклис в местността и ето, че в навечерието на Голяма Богородица проектът е реализиран. Те не само построиха параклиса, а и облагородиха района около него, подчерта кметът Ангелов.

Откриването на храма е планирано за 17 август, като събитието  със  сигурност ще се превърне в голям празник за селото. Покани вече са изпратени до премиера Бойко Борисов, областния управител Стефан Мирев, представители на местната власт, бизнеса.


Освен традиционното освещаване и раздаване на курбан за здраве, ще има и богата програма, част от която ще са изпълнителите Веселин Маринов, Ивана, оркестър „Тракия“ и др. Празникът няма да мине и без пищна заря. Подробна програма ще публикуваме съвсем скоро.

Това е поредната благородна инициатива, която се реализира с подкрепата на семейство Дуракови. Фамилията редовно подпомага различни благотворителни и културни мероприятия, а преди няколко месеца, отново с тяхна подкрепа, в центъра на селото бяха поставени големи цветни букви, изписващи „Оборище“.

https://pia-news.com

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?