Следвайте ни

Кандидат се оттегли от листата в Хасково, ще съди столичен сайт

viber icon

Кандидатът за депутат от коалиция "Демократична България - Обединение" в Хасково  Станимир Стоянов се оттгели от предизборната надпревара. ​Той поиска да бъде заличен от листата на политическата сила, а РИК удовлетвори молбата му с решение в неделя вечерта.

"Срещу мен бе започната клеветническа кампания. Не желая авторитетът и престижът на коалицията да пострадат, докато не бъде изчистено името ми. Ще заведа дело срещу столичния сайт, който написа лъжи за мен. Не иска да вредя на коалицията, докато не изчистя името си, ще продължавам да работя за "Демократична България - Обединение", коментира Станимир Стоянов. Той бе представител на "Да, България" в листата на коалицията.

Стоянов допълни, че национален информационен сайт го набедил за 4 противозаконни деяния в миналото. "Категорично не съм осъждан 4 пъти, не съм крал коли. Истината е, че като тийнейджър съм извършил едно прегрешение, за което съм понесъл наказанието си. Медията, която опетни името ми, дори не си направи труда да се свърже с мен, за да публикува и моята позиция", заяви Стоянов и показа актуално свидетелство за съдимост, според което не е осъждан. Засегнатият вече е внесъл жалба в РИК, ще сезира и прокуратурата, освен, че ще води дело за обида и клевета срещу медията. 

"Заставаме зад Станимир и ще продължим да разчитаме на качества му. Неговото решение е достойно, защото е и такъв човек" подчерта водачът на листата в Хасково Катя Панева.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Красимира

Красимира

20.06.2021 | 15:15

Поредните калинки, които се появяват в листите на Демократична България. Ако не беше написаното срещу него вярно, то нямаше защо да се оттегля от предизборната кампания. Явно е, че всички знаят истината и за това са го натиснали да не вреди на партията и да се оттегли.

Отговори
0 0
Милко

Милко

17.06.2021 | 21:10

Поредната мишка на ДеБЪ

Отговори
0 0
Асен

Асен

14.06.2021 | 20:18

Най-добре самата Демократична България да се оттеглят, защото единствено си гледат техния интерес.

Отговори
0 0
Димо

Димо

14.06.2021 | 19:41

Човек ще помисли, че тоя е много съвестен… Ама май медиите са изровили нещо истинско и сега ДБ ги е шубе да не се размирише повече.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?