25
Следвайте ни

Кандидат-депутат обижда хора в Маджарово, викат полиция 

viber icon

27 са жалбите и сигналите за нарушения в изборния ден в РИК- Хасково, по които комисията е излязла с решение. Много от сигналите са били неоснователи, но има и за нарушения, които е трябвало да бъдат избегнали преди изборите. 

Председател и секретар на СИК бяха отстранени, след като се оказа, че съжителстват с кандидати за депутати, което е в разрез с Изборния кодекс.

Петя Скерлева, назначена за секретар на СИК в Хасково бе отстранена, тъй като живее с регистрирания за народен представител Симон Зенопян от „Демократична България“. 

Поради същата причина  е извършена замяна на председателя на СИК  Маджарово Маринела Бартак. Тя  живеела на семейни начала с Николай  Русенов, който е под №10 в листата на „Има такъв народ“.  

Междувременно Русенов е присъствал пред секцията около 17 часа. Той отправял е обиди към членовете на комисията, поради, което се е наложило да потърсят съдействие, като са позвънили на тел.112. Дежурният служител от тел.112 уведомил  РИК по телефона за постъпилия сигнал.

Извършена е служебна проверка и проведен разговор със зам.-председателят  Надежда Живкова Иванова, която потвърдила ситуацията. 

В Стамбалово председател на комисия също си позволил да обижда и вика. Друг в същата община пък съветвал избирателите  как да гласуват. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?