Следвайте ни

Каналджията, който катастрофира с 13 мигранти, нямал книжка 

viber icon

35-годишният Ф.П., който  преди дни изостави 13 афганистанци край свиленградското с. Младиново, е бил с отнета книжка. Той бе осъден по  бързо производство на 1 година и 4 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3 г. изпитателен срок, 5 000 лева глоба.Автомобилът е отнет в полза на държавата.   

Той бе заловен на 12 т.м. Тогава чужденците влезли в България от Гърция през „зелена граница“. Наблизо ги чакал автомобил, управляван от обвиняемия. Колата с 13  афганистанци поела към вътрешността на страната, но край  Младиново станала катастрофа с друг лек автомобил. Тогава каналджията избягал, изоставяйки нелегалните мигранти. За случая бил подаден сигнал на тел. 112. Незабавно били предприети издирвателни мероприятия от служителите на ГПУ – Свиленград. 

Днес канаджията бе признат за виновен, че противозаконно подпомогнал, чрез осигуряване на транспорт, на 13 граждани на Афганистан да преминат през страната, както и че е  шофирал в срока на изтърпяване на  наказание лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?