Следвайте ни

Каналджия получи 1 г. затвор, помагачът му - условна присъда

viber icon

Двама каналджии получиха присъди за подпомагане на афганистанци и сирийци да минат незаконно през страната, съобщиха от апелативната прокуратура. 

Случаят е от юли т.г., когато двама мъже на 52 и 49 г. са заловени заедно с 9-ма чужденци край свиленградското с. Момково. По-възрастният Т.Д. получи наказание от 1 година „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и глоба в размер на 5000 лева. По- младият е признат за помагач, той получи 11 месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 3500 лева. В полза на държавата е отнето и моторното превозно средство, използвано за извършване на престъплението. 

На 10 юли  към 18,30 ч., служители на „Гранична полиция“ са задържали в землището на с. Момково 9 чужди граждани от Сирия и Афганистан, като едно от лицата не било навършило 16-годишна възраст. В близост до тях били българските граждани Т.Д. и Д.Г., както и микробус, марка „Мерцедес“, с българска регистрация. Установено е, че чужденците влезли в България през „зелена граница“, в района на гранична пирамида, в землището на Свиленград. Наблизо чакал микробус, управляван от Т.Д., в който чуждите граждани се качили. Автомобилът се насочил към с. Момково, ескортиран от мотор, управляван от Д.Г. Чужденците трябвало да стигнат до Харманли. След като са задържани обаче те стигнали само до Миграционния център.  

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (2)

Ццц

Ццц

02.10.2020 | 11:21

Превозвали 5 незаконни емигранти 50 х.лв. глоба и по 10 г затвор на трафикантите. Закон в бяла държава.

Отговори
0 0
Ццц

Ццц

02.10.2020 | 11:18

Смешни присъди, смешна държава! Защо не ги наградихте и за ,,интегриране,, на ,,сирийците,,? Това е всякаква паплач от Азия и Африка. В България, закон на всеки човек по 10 х.лв. глоба и по 2 години затвор и всичко ще си дойде на мястото.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?