Следвайте ни

Каналджия, осъден за грабеж на иранци, не ще в затвора

viber icon

Осъденият за грабеж на 7 500 евро от иранци трафикант на хора Иван Г. ще обжалва наложеното му в Хасково наказание от 32 месеца затвор при първоначален строг режим. Разглеждането на жалбата на 59-годишния харманлиец е насрочено от Апелативния съд за 30-и т.м.

По случая условни наказания имат още двама. Те са 43-годишният Атанас Х. от Любимец и 27-годишният Иван М. Последните изброени няма да обжалват. 

Групата бе арестувана през април м.г. Самият случай е от октомври 2017-а Тогава Иван Г. и  Атанас Х. пресрещнали на наша територия преминалите нелегално през границата край Свиленград ​мъж и жена иранци. Обещали на чужденците, че срещу заплащане ще ги превозят и скрият. 

Със съдействието на 27-годишния Иван М. нелегалните мигранти били отведени в къща в с. Браница. 
Ден по-късно нашенците натоварили отново "гостите си" в колата и ги отвели в горичка край друго харманлийско село - Богомил. "Там ни набиха и ограбиха всичките ни налични 7 500 евро", заявили потърпевшите. Каналджиите дори удряли и опирали пистолет в главата на жената.

По делото в Хасково бе доказано, че бандата взела по 500 евро от шестима иранци, сред които и 2 деца, с обещанието за подслон, паспорти и превоз./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?