Следвайте ни

Кампания "Жълти стотинки" помага на Детското в Хасково

viber icon

На Деня на „Св. Николай Чудотворец“, когато по традиция се пали светлина на Коледната елха, можем да запалим и искрата на надеждата. Всеки, който пожелае, може да включи в акцията „Жълти стотинки - Деца помагат на деца“ на  6 декември  като предаде събрани стотинки.

Отворен пункт ще има пред сградата на Областна администрация – Хасково и в Детското отделение на МБАЛ-Хасково от 10:00 ч. до 19:00 ч.

Организаторите са доброволци към  Сдружение „Съзидание 2012”, което дванадесета поредна година провежда  национална кампания  за събиране на жълти монети в цялата страна. Всяка година се избира нов град – столица на акцията. Средствата събрани през 2019 година са предназначени за Детското отделение на МБАЛ Хасково. От първия етап на кампанията за хасковската болница бяха закупени бебешки легла, стойки за системи, шкафчета, гардероби, медицински бюра с чекмедже, болнично и спално бельо, електрокардиограф,  сгъваеми походни легла, инхалатори,  инфузионна помпа и други консумативи. Болницата има необходимост още от перфузора и пациентни монитора. 

 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?