Следвайте ни

Камиони тормозят хората в Сива река, трафикът минава през селото 

viber icon

Сериозен трафик на тежкотоварни автомобили минава през с. Сива река. Пътят през Любимец е затворен за тежкотоварни автомобили и това вкарва камионите в селото. За опасната ситуация съобщи на днешното заседание при областния управител на Хасково Минко Ангелов кметският наместник Лозко Димов. Жителите на селото настояват за  изграждане на технически неравности и пешеходни пътеки. 

Както нееднократно сме писали, пътят през Сива река е в много лошо състояние, а поема сериозен трафик, което създава предпоставки за инциденти. 

От община Свиленград казаха, че са запознати с проблема и потвърдиха, че пътят наистина е в окаяно състояние и на много места е компрометиран. Според тях изграждането на пешеходни пътеки няма да реши въпроса, а трябва да се помисли за друг обходен път, който да не преминава през територията на селото. 

Община Любимец има проект за изграждане на околовръстен път. Надлезът над жп линията бе готов от  2015-а и трябва да се изгради 3-киломтетрово трасе, което ще реши проблема с тежкотоварния трафик, който преминава през с. Сива река. От забавеното изграждане на околовръстния път са недоволни частни компании, чиято производствена дейност е възпрепятствана.

Има проблем с мост над р. Марица  по път I- 8,. Фугите между секциите на съоръжението са разбити, стърчат метални части и болтове, което създава предпоставка за пътно-транспортни произшествия, стана ясно на заседанието. От Пътното управление заявиха, че  имат споразумителен протокол с Община Свиленград за съвместно финансиране. Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов се ангажира да разговаря с Общинска администрация-Свиленград, за да бъде решен в най-кратки срокове проблемът.

За периода от 1 април до 15 юни катастрофи са взели  7 жертви в областта, стана ясно още на заседанието. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?