Следвайте ни

Камбаните бият за медиците, да ги подкрепим с молитва

viber icon

Кметът Станислав Дечев и екипът на община Хасково се присъединяват към призива на Негово високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай да обединим молитвите си в тези тежки изпитания. От днес до края на месец март всички църковни камбани в #Хасково ще бият всяка вечер в 21 часа в знак на подкрепа за всички български лекари, медицински сестри, санитари, лаборанти, здравни инспектори и доброволци, които неуморно полагат грижи за боледуващите и страдащите. 

В същия час към камбанния звън на хасковските църкви ще се присъедини и този на #Камбанарията до монумента на Света Богородица в Хасково. 

В същия час, докато църковните камбани ехтят над Хасково, всички да обединим #молитвата си. 

„Който и където и да се намира, у дома, на работа или по пътя, да се моли с „Отче наш“, за да призовем Божията милост, снизхождение и избавление от злото“, призовава Пловдивският владика Николай. 

Снощи в 21 часа много хасковлии пляскаха от балконите си, за да изразят солидарност с труда на медиците, които са първа линия в борбата със заразата.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?