Следвайте ни

Камбанарията, една от забележителностите на Хасково, е в ремонт 

viber icon

Една от забележителностите на Хасково- Камбанарията  до Девата на Ямача, е в ремонт, след като продължително време бе затворена за посетители. 

Работници свалят компрометираната мазилка и поставят нова. Спукат стъклен под на кота +7,20 ще бъде демонтиран, за да бъде поставен нов. Предвижда се боядисване на облицовките с еталбонт по носещата конструкция в участъците, където са надраскани, съобщиха от общината. Стойността на строително-монтажните работи е 8 436 лева, които са от бюджета на община Хасково. 

Обновяването на Камбанарията е част от проекта за ремонт на общински сгради , за които в бюджета бяха заложени 133 148,34 лв. Договорът с фирмата изпълнител „Анико“ ЕООД е сключен на 14 август 2020г. В поръчката влизат от ремонт на дома за стари хора, на покрива на читалището във Войводово, на  кметството в с. Книжовник, на училището там, на Общинската данъчна дирекция и на комните на общинските блокчета на „Кирков“.  Всички тези ремонти трябва да приключат до края на ноември. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?