112

Калпазани оплескаха с течен сапун училището в Радиево

За повреждане на училищна собственост в димитровградското село Радиево са заловени две момчета на 14 и 15 г., съобщиха от ОДМВР-Хасково.

Подобно на Макс и Мориц, местните калпазани решили да сътворят беля в бившето си школо "Христо Смирненски". Двамата се вмъкнали през отворен прозорец в стаята на чистачката, където разсипали по пода голямо количество течен сапун, дезинфектант и други санитарни препарати.

Директорката на училището се обадила в полицията, а пристигналите служители на реда издирили беладжиите. Пред тях хлапетата признали за стореното, а родителите им възстановили нанесената щета за 55 лева. 

"Материалите от преписката също ще бъдат изпратени на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица за налагане на възпитателни мерки", коментираха от ОДМВР.

До същата комисия ще бъде пратен и случай с разкрита кражба в димитровградското село Черногорово, допълниха от полицията. Става дума за две момчета на 11 и 14 г., задигнали 160 лв. от къщата на своя 51-годишна съселянка.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Грънчалника

Грънчалника

19.05.2022 | 16:20

Когато малки тийнове наплескат с течен сапун даскалото са калпазани и полиция, а когато млади наркомани и педеруги цапат паметници с боя са "умни и красиви демократи", изявили си "свободното мнение"!

Отговори
0 0
Василев

Василев

19.05.2022 | 14:11

Това трябва да са някои от отличниците?Така си мисля.

Отговори
3 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?