Следвайте ни

Кал затвори път във вилна зона „Куба“

viber icon

Кал буквално затвори за преминаване пътя покрай централния гробищен парк към Кенана през вилна зона „Куба“. Строители на нова къща посипали дупките до градежа, вероятно за да минава техника, която тези дни извърши изкопни работи, но заради валежите участък се превърна в  огромна кална локва. През нея не може да мине ни кола, ни мотор, ни велосипед, без да нагази в дълбоката кал. Така собственици не могат да стигнат нормално до имотите си, а хората, които отиват по този път на работа, трябва да си носят ботуши. Участъкът пред новостроящата се къща, е непроходим.

Мястото е в регулацията на града, но пътят не е асфалтиран, тъй като първо трябва да се направи канализация и друга инфраструктура. Много от собствениците на имоти живеят тук, но са принудени да търпят целогодишно праха от пътя. Завали ли, прах няма, кално е, но това сега е нещо непоносимо, разказаха възмутени те. 

Пътят, за който многократно сме писали, е осеян с дупки. Заради липсващата канализация периодично общината го застила с трошенокаменна настилка. Миналата година за тази и други улици и пътища в подобно състояние, общината похарчи 200 000 лв. Това направо са си пари, потънали в калта, коментират хората от зоната. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (2)

Аврамов

Аврамов

30.05.2020 | 13:13

Не ми става ясно точно къде е местото. От гробищата до Кенана беше асфалтов път, е не в първа младост.

Отговори
1 0
Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

30.05.2020 | 18:11

Това е пътят, който върви покрай Пловдивските гробища, между вилите и стига до Кенана. Използват го много хора, пък и друга връзка няма.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?