112

Качиха на трупчета автобус без лиценз с туристи на ГКПП Капитан Андреево

Пълен с пътници автобус без лиценз е спрян от движение на ГКПП Капитан Андреево при влизането му в България от Турция, съобщиха от министерството на туризма

Новите проверки за нелоялни практики при организиране на туристически пътувания са извършени вчера на най-големия в Европа сухоземен граничен пункт. Служители на ведомството, съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, НАП и икономически полицаи проверили 25 рейса, пристигащи от пункта Капъкуле на наша територия. Контролните действия за законно извършване на дейността са извършени на туроператори,  организирали пътуванията.

От Автомобилна администрация са установили нарушения при проверката на един от превозвачите. Автобусът е спрян от движение, а на водача е съставен акт за международен автомобилен превоз на пътници и товари без необходимия валиден лиценз за изпълняване на дейността.

Внезапните проверки на контролните органи, съвместно с министерството на туризма, ще се извършват през цялата година и ще бъдат изпълнявани не само на гранично-контролно пропускателните пунктове в страната, но и на стратегически туристически обекти във вътрешността на страната, допълват от ведомството.

 

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 2 оценки
4.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?