Следвайте ни

Журналисти от Одрин питаха кмета за отношенията между религиите в Хасково

viber icon

Делегация от журналисти от Одрин, Турция се срещна с кмета на община Хасково Добри Беливанов. В делегацията бяха представители на водещи медии от пограничния турски град, представители на валията на Одрин и на дирекция „Преса и информационни технологии“ на Министерски съвет на Реублика Турция. Гостите бяха придружавани от председателя на СБЖ-Хасково Николай Грудев. Делегацията пристигна тук в отговор на посещение на български журналисти в Одрин. Идеята за размененото гостуване е на генералния консул на България в Одрин Васил Вълчев. Гостите изразиха възхищението си от чистотата и красотата на Хасково. Те благодариха за прекрасното посрещане.   

Журналистите от Турция се интересуваха от отношенията между хората от различни религии в Хасково и има ли статистика колко са мюсюлманите в града. Кметът Беливанов подчерта, че не се е интересувал от подобни статистики, защото има приятели от различни вероизповедания, той добави, че никога в Хасково не е имало напрежение между различни ентически групи и никога изповядването на различна религия не е било повод за конфликт. Напротив, хората тук винаги са живяли в мир и разбирателство.

Представителите на медиите от Одрин поставиха въпроси относно облекченията, които предлага община Хасково за инвеститорите. Добри Беливанов им разказа за приетата от Общински съвет наредба за насърчаване на инвестициите, която е една от малкото в страната.

"Хасково е регион изключително добър за инвестиции, заради местоположениято си“, каза Беливанов. Той презентира терена предоставен от Министерството на отбраната / бившето военно летище Узунджово/ , където има възможност за изграждането на бизнес зона.

На срещата присъства и председателят на ХТПП Янчо Янев. Той допълни, че  България е една от страните, където бизнесът е облаган с най- ниски данъци-10 %. За разлика от други страни в Европа където данъчните облози стигат до 50 %.

Журналистите подариха на Добри Беливанов специален плакет, той върна жеста със сувенири от Хасково./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?