112

Журналистът Георги Милков представя „Истории от ръчния багаж“ в Димитровград

На творческа вечер с журналиста Георги Милков в ГБ „Пеньо Пенев“ – Димитровград ще бъде представена книгата му „Истории от ръчния багаж“. Събитието е на 4 април – четвъртък, от 17,30 ч. в зала „Снежана Янева“.

Георги Милков е роден на 8 март 1973 г. във Видин. Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 1994 г., още като студент във Факултета по журналистика и масови комуникации, започва работа във вестник „24 часа“. През 2000 г. заминава като специален пратеник в Либия заради случая с българските медицински сестри, обвинени за заразяването на повече от 400 деца с вируса на СПИН. Работи по казуса до самия му край през 2007 г. 

Междувременно е военен кореспондент в Афганистан по време на офанзивата срещу талибаните през 2001 г. и в Ирак 2003–2004 г.. През годините отразява и изследва различни регионални конфликти, включително и на Корейския полуостров. 

През 2013 г. Милков участва в риалити формата „Африка: Звездите сигурно са полудели“, който се снима в Замбия и Ботсвана. Освен по работа, Георги Милков е пропътувал хиляди километри из Азия, Африка и Латинска Америка като запален пътешественик. Само с ръчен багаж.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?