Следвайте ни

Журналист "изтрепа" рибата, хвана 7-килограмов шаран на Арда

Борбата продължила час, разказа Петър Бойчев, дейно съучастие във ваденето взел и колегата Иван Чончев

viber icon

Журналистът Петър Бойчев бе споходен от голяма риболовна слука днес. Той улови край трамплина на река Арда 7-килограмов шаран, докладваха за "Марица" специални разузнавателни средства.

Прекрасният 63-сантиметров екземпляр майсторът извадил на на дъно. За стръв заложил грозд от торен червей на кука №4 с корда 0.30.  Класическият му такъм се допълва от макара "Браунинг" и 2.70-метров прът "Шекспир". Не ползвал захранка, защото там водата е бърза, а и се мени нивото й.

Дейно съучастие във ваденето на шарана взел и друг класик на риболова, журналистиката и библиотекарството - колегата Иван Чончев от Свиленград. "Нямаше да се справя без Иван, много ми помогна, даже с риск на живота си. Дори в един момент се чудих него ли да спасявам, или да вадя шарана", сподели Бойчев.

След успешния завършек на епичната борба околността била огласена от аплодисментите на околните риболовци. Петър и Иван скромно им се поклонили.

"Досега такъв голям шаран тук не бях хващал", допълни майсторът на перото и на риболова. На класическия въпрос за бъдещите им творчески планове с колегата Иван Чончев, Биойчев уточни, че чакат и друг улов по поръчка - яре.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (2)

Василев

Василев

05.09.2020 | 09:07

Абе колега,погледни внимателно,огледай се .Това е дивак и тежи. Като ги познавам и двамата особено Бойчев се обзалагам че е претеглен в един от магазините на Маджарово. Да Ви е сладко приятели.И наздраве. Тая година засега ме биеш приятел- моят е четворка.

Отговори
1 0
Рибар:

Рибар:

04.09.2020 | 18:32

Моите уважения към колегата, но този шаран няма повече от 2-3 кила!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?