Следвайте ни

Жителите на 3 хасковски села гласуват кои проекти да получат финансиране

viber icon

Вече се ясни гражданските инициативи, предложени за финансиране по Програмата за граждански бюджети, съобщиха от Общината. След срещи и консултации с екипа на проекта жителите на Войводово, Малево и Стамболийски избраха да кандидатстват с 20 предложения за облагородяване на трите села. Идеите се разнообразни, а по предварителна оценка сумите за реализирането им варират от 120 до 1000 лв. Общата сума за реализране на предложените граждански инициативи в трите села възлиза на 8430 лв при планиран бюджет от 3000 лв.

За всяко от трите села е предвиден бюджет в размер на 1000 лв. А изборът за кои предложения да бъдат изразходвани тези средства ще бъде направен от жителите на трите села. Право на глас имат жителите с постоянен адрес, тези с настоящ адрес и постоянно пребиваващите (за период по-голям от 2 години) в съответното село. Всеки жител може да гласува само за едно предложение от неговото село.

Гласуването ще се проведе в периода от 10 до 20 август 2021 година.

За повече информация следете сайтовете на Фондация ХАЛО и Община Хасково. 

Проект „Инициатива за граждански бюджети“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 7000 €, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП чрез Фонд Активни граждани - www.activecitizensfund.bg. Основната цел на проект „Инициатива за граждански бюджети“ е участие на гражданите при вземане на решения по обществени политики. Проектът се изпълнява от Фондация ХАЛО 2019 в партньорство с Община Хасково.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?